Kr. 200 inkl enkel servering – 15 plasser – Påmelding ved å klikke på link til billetter.
Matsvinn er vår tids mest meningsløse klima- og miljøproblem. Om bare noen tiår vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer. Ikke bare er det bra for klima og miljø, du kan også spare masse penger på det, særlig nå som matprisene fyker i været.
I dette foredraget får du lære mer om:
Hvordan matsvinn påvirker klima og miljø
Hva som teknisk sett skjer når de ulike matvarene blir gamle, og hva som er farlig og ikke
Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig
Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser, og gi blaffen i datostemplingen
Hva du kan gjøre med råvarene dersom de blir stygge og ekkle, men fortsatt kan brukes
Og noen oppskrifter på velsmakende måltider tilberedt av mat du ellers ville ha kastet!
Om Thomas Horne:
Thomas Horne er forfatteren bak boka Kunsten å ikke kaste mat. Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv.